Kokosbollekake

I dag fyller jenta i huset 10 år – og hun var helt klar på valg av bursdagskake – nemlig kokosbollekake. En litt utradisjonell bursdagskake, men bursdagsbarnet bestemmer:) Litt mer komplisert enn en langpannekake, men ikke så altfor vanskelig likevel. Den er i hvert fall veldig barnevennlig – og var stor suksess i fjor!

Ingredienser
Kremfyllet
9 plater gelantin
6 eggehviter 
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann

Sjokoladeglasuren
60 g delfiafett
50 g lys kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
2 eggeplommer
100 gram kokosmasse

Fremgangsmåte
Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Så kler du en arbeidsbolle med plastfolie – jeg bruker en på 3 liter.

Skill eggene i hviter og plommer. Jeg er litt klønete – så jeg pleier å ta en og en. Legg to plommer i en skål som du skal bruke til sjokoladeglasuren. Dekk til med plast og oppbevar i kjøleskap. 

Pisk eggehvitene til de skummer.

I mens kan du koke opp vannet. Når eggehvitene skummer godt, tilsetter du sukker og vaniljesukker litt etter litt. Når alt er tilsatt, lar du det piske noen minutter til. I mens klemmer du ut vannet av gelentinplatene. Trekk kjelen med det kokende vannet til side og tilsett en etter en plate i det varme vannet, mens du rører til alt er oppløst.

Nå bør marengsen være ferdig. Du kan sjekke med å ta litt marengs mellom to fingre og gni de sammen. Hvis du kjenner sukkerkorn, må du piske litt til. 

Når marengsen er ferdig, skrur du ned hastigheten på vispen og tilsetter gelantinen i en tynn stråle. Pisk videre i 5 minutter.

Nå skal du ha en blank og fin masse. Hell det over i arbeidsbollen. Strø over et tynt lag med kokosmasse. Sett bollen kjølig til den har stivnet.

Når den er stivnet (eller når du er klar), hvelver du den over på et fat. Legg kakefatet oppå bollen og snu det hele raskt rundt.

Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kokosfettet i biter, la det smelte og rør det glatt. 

 

Avkjøl sjokoladen i ca 25 minutter før du rører inn ett og ett egg (obs disse bør romtempereres hvis de har vært i kjøleskapet). Hell halvparten av glasuren på midten av kaka – og la det renne utover. Dekk sidene ved å helle forsikig på toppen av “bakken”. Lapp sammen med glasuren som havner på fatet – skjønnhetsfeil dekkes av kokosen:)  Strø på kokosmasse til du synes det er akkurat passe. Det kan være lurt å skrå litt på fatet for å få kokos på sidene

#barn #kokosbollekake #bake #kake #kokosbolle #kokos

 

2 kommentarer
  1. Anonym: Jeg har pleid å lage fyllet dagen før, og trekke den med sjokolade samme dag som servering. Har aldri hatt rester som har vart mer enn en dag, men vil tippe den kan holde seg fint et par dager i kjøleskap. Lykke til:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg