Peppermyntekonfekt (eller After Eight om du vil) er en skikkelig godbit til julekaffen

Hvis man har lyst på noe godt, men litt mindre søtt – er peppermyntekonfekt et godt alternativ. Den faller i smak hos både store og små. De er relativt enkle å lage og få ingredienser. Peppermynteolje/essens får du neppe på matbutikken, men bake/hobbybutikker eller apoteket burde ha det. På apoteket finner du også tragant – det er ikke nødvendig, men gjør minten litt fastere.

Ingredienser

300 g mørk sjokolade
220 g melis
1 eggehvite
peppermynte
1 knivsodd tragant 

Fremgangsmåte

Start med å smelte halvparten (150 g) av sjokoladen over vannbad. Jeg anbefaler å la dampen varme opp bollen du smelter sjokolade i – og ikke ha bollen nede i vannet. Pass også på at det ikke er glipe mellom kjele/bolle så du får damp i sjokoladen. Rør minst mulig i sjokoladen mens den smelter – da får du luftbobler i sjokoladen og den kan bli kornete.


Spre sjokoladen utover i en form på ca 25 x 30 cm kledd med bakepapir. Bre den utover så jevnt og tynt som du klarer. Sett sjokoladen til avkjøling i frysen mens du lager mintfyllet (ca 15 minutter).

Bland sammen melis, eggehvite, peppermyntedråper og tragant. Mengden peppermynte kommer an på styrken på den oljen/aromaen du har kjøpt. Smak til slik at melisen får en kraftig smak av peppermynte. 

Spre minten over den stivnede sjokoladen og sett i frysen igjen – i ca 15 minutter mens du smelter resten av sjokoladen.

Spre den smeltede sjokoladen over mintfyllet. Anbefaler at du fordeler sjokoladen så godt du kan under helling før du stryker den ut. 

Når alt mintfyllet er dekket, setter du konfekten til avkjøling – helst i lav romtemperatur. Dersom den blir for kald/varm er det vanskelig å dele den opp.

Når den øverste sjokoladen en stivnet (en times tid) – kan du kutte opp konfekten. Jeg brukte linjal og pizzakutter til mesteparten, men lagde også noen figurer med små utstikkerfigurer. Konfekten oppbevares kaldt. 

 #jul #spiseligegaver #julebakst #bake #konfekt #peppermynte #aftereight

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg