Gulrotkake i liten langpanne

Når jeg skal lage kaker for andre enn meg selv, har jeg alltid en backup. Nå har jeg riktignok tenkt til å prøve med på en “kanelbollekake” en gang til, men tør ikke stole på at den lykkes neste gang. Dermed ble det gulrotkake med deilig ostekrem på toppen. Denne har jeg laget før, så selv om jeg ikke får smakt på akkurat denne kaken (det ser jo litt dumt ut når det mangler et stykke) – så vet jeg at den er god!

Ingredienser

6 egg
400 g sukker
310 g hvetemel
3 ts natron
3 ts kanel
1 1/2 ts vaniljesukker
3/4 ts salt
6-8 gulrøtter (350 g ferdig revet)
2,25 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)

Glasur
200 g kremost
250 g melis
100 g smør/margarin
2 ts vaniljesukker

Start med å måle opp alle ingrediensene. Gulrøttene skrelles og rives. Jeg pleier å rive gulrøttene ganske grovt. 

Egg og sukker pisker du på høy hastighet til tykk, hvit eggedosis. Resultatet blir helt klart best hvis eggene er romtempererte.

Bland sammen mel, natron, kanel, salt og vaniljesukker. Sikt det inn i eggedosisen og pisk det sammen akkurat så lenge at alt er blandet.

Skru ned på laveste hastighet og tilsett 1/3 av oljen og 1/3 av gulrøttene. Skru opp hastigheten litt til alt er blandet og gjenta prosessen til alt er blandet sammen.

Kle en liten langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir. Jeg har brukt en slik langpanne som har lokk.

Kaken steker du på 180 grader i 40-45 minutter (sjekk med en pinne om den er gjennomstekt). Avkjøl kaken på rist – den må være helt avkjølt før du har på glasuren.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet minst en time før du skal lage glasuren. Det gjør ikke noe om smøret ligger litt lenger. Om du skal velge smør eller margarin, avhenger av om du liker “smørsmaken”. Jeg foretrekker en mer nøytral smak – og bruker margarin i glasuren.

Du blander alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og pisker det med en ballongvisp. Start forsiktig til alt er blandet – så pisker du på maks hastighet til glasuren er helt glatt. Det tar 5-10 minutter. Bre så glasuren jevnt over kaken. Tilslutt har jeg brukt en serveringsgaffel (stor gaffel) og laget struktur i glasuren. 

 

 

#gulrotkake #bake #bakst #dugnad #langpannekake #turneringskake #baking #håndball

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg