Saftige horn med ost og skinke – perfekt på reisen

God morgen fra Kjevik. Nå sitter vi snart på flyet til Gran Canaria – og det er alltid godt å ha med litt frokost og niste. Disse fylte hornene synes jeg er kjempekjekke å ha med. Jeg har sneket inn litt fullkornsmel for å gi litt ekstra metthetsfølelse. Viktig å velge riktig mel her – det finnes også et som heter “hvetemel med fullkorn” eller noe sånt – og da er fullkornsmelet blandet ut. Jeg bruker FIBRA som er 100 % fullkorn. Det får du kjøpt blant annet på Kiwi.

Ingredienser
600 g hvetemel
200 g fullkornshvetemel (FIBRA)
1 pk gjær
1 ts salt
1 ts sukker
5 dl skummet melk
50 g margarin
1 egg til pensling

18 skiver med kokt skinke (2 pk á 110 g)
54 skiver med gulost (kjøpte skiver kan deles i to)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle – og smuldre den ferske gjæren rett i melblandingen. 

Margarinen smelter du i en kjele på middels varme, tilsett så melken – og la kjelen stå på platen til melken holder ca 35 grader. Hell smør/melk-blandingen i melet. Smøret kan klumpe seg litt i kjelen, men det gjør ingenting – bare sørg for å skrape ut alt og ha det i deigen.

La deigen samle seg – og så lar du den elte i 10 minutter. Det er lurt å se på klokka, i hvert fall hvis du har en bråkete maskin – for da føles 10 minutter lenge;)

Nå skal deigen etterheve i ca 45 minutter under plast.

Del deigen i 3 deler. Hver del kjevler du ut til en rund leiv (så rund du klarer i hvert fall). Del den så inn i 6 trekanter med et pizzahjul eller liknende. Ta et lite snitt på den korteste siden, så blir de enklere å rulle.

På hver trekant legger du en ost på tvers – og en skinke oppå. Så legger du en ost ned mot spissen – og skinke oppå den også – og helt til slutt legger jeg en osteskive til:)

Så ruller du stramt og legger på stekebrett til etterheving. Det gjør ikke noe om osten stikker litt ut, men unngå skinke på utsiden – da blir den så tørr. Pass også på at spissen ligger ned mot bakebrettet – hvis ikke popper den opp slik som du ser her…

Så lar du hornene etterheve i 30-45 minutter. Ta tiden fra første stekebrett er fylt.

Hornene pensler du med litt egg før steking og strø over litt valmuefrø (eller andre frø du liker).

Hornene stekes i 9-12 minutter -på 225 grader (gjerne hydrosteking) avhengig av størrelse og hvor hard stekeskorpe du ønsker. Skal de tines i ovn etter frysing – anbefaler jeg å steke de litt lyse.

Avkjøl på rist – og spis (eller legg i frysen).


#bake #gjærbakst #bakst #matifarta #horn #fyltehorn #ostogskinke 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg