Saftige pizzasnurrer med karbonadedeig og hjemmelaget tomatsaus

Disse deilige pizzasnurrene kan nytes til lunsj, middag eller kveldsmat:) De kan også fryses. Har brukt litt fullkornshvetemel for økt metthetsfølelse. Hjemmelaget tomatsaus kan høres vanskelig ut – men er mye lettere enn du tror – og smaker utrolig mye bedre! Håper dere kan la dere friste!

Ingredienser

Deig
300 g fullkornshvetemel
700 g hvetemel
3 dl kesam
5 dl skummet melk
1 pk fersk gjær
50 g margarin i terninger (romtemperert)
1 1/2 ss sukker
1 ts salt

Tomatsaus
2 små sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
1 ts tørket oregano
1 ss frisk basilikum
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks hakkede tomater

Fyll
400 g karbonadedeig
150 g Norwegia
150 g Jarlsberg

Fremgangsmåte

Ta alt det tørre i en bolle og smuldre oppi en pakke fersk gjær.

 

Ta melken og kesamen i en kjele – og lunk blandingen. Når den er lunken, heller du væsken i det tørre og setter i gang eltingen. Den skal elte i 10 minutter – så tar du deigen ned fra eltekroken og tilsetter du den myke margarinen. La deigen elte i ca 5 minutter til. Dekk til med plast og la heve i 40-45 minutter.

Mens deigen elter, lager du tomatsausen:) Lag gjerne dobbelt porsjon – så har du en knallgod pizzasaus til en annen gang (kan fryses).

Finhakk sjalottløk og hvitløk – og stek den blank i olivenoljen. Fres inn tomatpureen.

Tilsett så hakkede tomater, oregano og basillikum – og kok opp. La sausen småkoke mens deigen hever.

Etter at deigen har hevet en halvtime, setter du i gang med å steke karbonadedeigen. Krydre den med litt salt og pepper.

Så river du osten – her kan du bruke den osten du liker best selv – jeg synes min blanding er passe “lite” smak:)

Så tar du stavmikseren og kjører tomatsausen glatt – smak til med salt og pepper.

Innen du er ferdig med disse tre tingene – er deigen ferdig hevet:)

 

Del deigen i to. Hver del kjevles ut til et rektangel – bruk litt mel på benken så den ikke setter seg fast. Deigen skal være i underkant av 1 cm tykk.

Fordel så halvparten av tomatsausen, karbonadedeigen og osten på leiven. Spar ca 5 cm nederst – for sausen forskyver seg litt når du ruller. 

Rull deigen til en pølse som du skjærer i ca 2,5 cm tykke skiver og setter skivene på et bakebrett. Du kan gjerne drysse bittelitt ost på toppen.

Pizzasnurrene skal så etterheve i 45 minutter.

Snurrene stekes midt i ovnen på 225 grader (gjerne hydrosteking) i 13-15 minutter – og avkjøles på rist.

#bake #gjærbakst #pizza #pizzasnurrer #bakst #nistemat

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg