Så glade barn får man, når man serverer boller til dessert midt i uka:) Selv om de er litt grovere enn vanlige boller, falt de i god smak hos barna:) De smaker ekstra godt når de er lune og med litt melisglasur på toppen.
Ingredienser
2,5 dl ekstra lettmelk
1/2 pk gjær
40 g flytende margarin (eller romtemperert)
50 g sukker
1 1/4 ts kanel
1/2 ts salt
60 g havregryn
100 g fullkornshvetemel
310 g hvetemel
1 egg + 1 til pensling
melis til glasur
Fremgangsmåte
Jeg liker veldig godt å måle opp alle ingrediensene først. Havregrynene har jeg kjørt litt i en blender for å få de i litt mindre biter, men det er ikke nødvendig.
Ha så alt det tørre i en bolle – og smuldre oppi den ferske gjæren. Lunk melken, tilsett egget og pisk det sammen. Hell væsken i det tørre. La deigen samle seg og la den elte i 10 minutter. Å nei da, jeg har ikke glemt smøret. Jeg har brukt flytende margarin på flaske, men du kan bruke romtemperert margarin også. Ta deigen ned av eltekroken og så tilsetter du margarinen – og lar deigen elte i 5 minutter til.
Så dekker du bollen med plast og lar deigen heve til dobbelt størrelse, ca 60-90 minutter.
Del deigen inn i ni emner – ca 90 gram, og trill dem ut til litt avlange boller. Jeg har satt dem litt tett i en ildfast form, slik at bollene får myke kanter:)
La bollene etterheve i ca 45 minutter. Så pensler du bollene med pisket egg.
Bollene stekes midt i ovnen på 210 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl på rist – og drypp over litt melisglasur.
#sunnere #hveteboller #kanel #hverdagsboller #januar #bake #gjærbakst #bakst
De så kjempegode ut, og greit at de er litt sunnere.
Veronica S: Ikke sant, prøv bakelykken:)