Knyttede frokostbrød

Disse rundstykkene er familiens absolutte favoritt. Frokostbrødene er saftige, sprø og myke på en gang – det er nok takket være margarinen, men hva gjør vel det når man ikke spiser dem hver dag. Er du glad i saltsmak, kan du bytte ut margarinen med smøret med setersmak. Den knyttede formen gjør dem ekstra lekre på frokostbordet:) Håper du lar deg inspirere og friste!

 

Ingredienser
1000 g hvetemel
175 g margarin
2 ts salt
3 dl ekstra lettmelk
3 dl vann
1 pk fersk gjær

 

Fremgangsmåte

Bland mel og salt i en bolle, så smuldrer du oppi den ferske gjæren.

Smelt smøret i en kjele – trekk kjelen til side og tilsett melk og vann. For meg var temperaturen på væsken helt perfekt, men ved behov kan du varme den litt (maks 37 grader).

Hell væsken i melet, bland deigen og la den elte i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter.

Når den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner, hvert på ca 90 gram. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å veie dem, men jeg er fryktelig dårlig på øyemål:)

Hvert emne elter du sammen til en bolle. Så triller du den ut til en 15 cm lang pølse – og knytter en knute.

Dekk frokostbrødene med plast eller klede – og etterhev i 40 minutter (ta tiden fra første brett er ferdig).

Så pensler du dem med et pisket egg – og strør over valmuefrø og sesamfrø.

Frokostbrødene stekes på 225 grader (gjerne hydrosteking hvis du har det) – i ca 13-15 minutter. Jeg pleier å steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal få for tykk stekeskorpe. De er selvfølgelig like gode etter en runde i frysen.

 

#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker #frokostbrød #frokost #lunsj

4 kommentarer

Siste innlegg