Brownies i muffinsformer

Denne uken er det minstemann som har bursdag – og da må det jo bakes både til barnebursdag og familiebursdag. Siden han er relativt kresen når det kommer til kaker, måtte jeg være litt kreativ. Brownies er favoritten, derfor måtte det bli det. De er jo ofte litt kjedelige i form og farge, så derfor har jeg laget brownies i muffinsformer. De er pyntet med Nonstop før steking for at de skal se litt mer barnevennlige ut. Oppskriften holder til 30 små muffins. Håper du lar deg inspirere og friste!

Ingredienser
425 sukker
90 g bakekakao
1/4 ts salt
2 1/2 ts vaniljesukker
130 g hvetemel
100 g Melkesjokolade
225 g smør/margarin
4 egg 

“Topping”
30 g lys kokesjokolade
70 g Nonstop

Fremgangsmåte 

Sett stekeovnen på 180 grader og finn fram muffinsformer. Jeg bruker et muffinsbrett av silikon – da slipper du problemet med at de flyter utover under steking. Har du ikke muffinsbrett, er det lurt å bruke to muffinsformer under steking. Hvis du har en med motiv – kan du sette en hvit enn utenfor og så fjerner du den etter steking. 

Mål opp hvetemel, sukker, bakepulver, salt, vaniljesukker og bakekakao og blander det i en bolle.

Melkesjokoladen hakker du opp i grove biter. Kokesjokoladen du skal ha som topping finhakker du – jeg har brukt en blender.

Nonstop deler du i to. Jeg brukte bare de med farger (ikke de sorte og brune) for at det skulle synes litt bedre. 


 

Smelt smør/margarin. Pisk eggene lett sammen i en bolle – du trenger ikke kjøkkenmaskin. Tilsett det tørre og det smeltede smøret

Bland sammen akkurat så lenge som til du har en jevn røre, tilsett melkesjokoladen og rør rundt. 

Hell røren i formene. Du kan for eksempel bruke en isskje. Du skal bare fylle opp en drøy cm. Slå muffinsbrettet et par ganger i benken, så de får en jevn overflate. Dryss først over finhakket sjokolade. Deretter plasserer du Nonstop – her er det enklest å bruke hendene – så de kommer med fargesiden opp.

Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt avhengig av hvor «bløt» du ønsker den. Siden jeg har muffinsbrett av sillikon, bruker jeg nest nederste rille for bedre understeking – og litt lengre steketid. 

Avkjøl muffinsen på rist. Disse skal jeg oppbevare i fryseren noen dager, så holder de seg saftige frem til bursdagen på torsdag.

 

 

 

#brownies #melkesjokolade #sjokolade #bursdag #dinosaur #barnebursdag #muffins #bake #bakst

4 kommentarer

Siste innlegg