Påskestemte makroner med appelsinfyll

Nå er det på tide å starte påskeforberedelsene på bakefronten for min del i hvert fall. Appelsinsjokolade er en av mine sjokoladefavoritter – og gir påskestemning for meg. I tillegg gir de en fin syrlighet til de søte makronene. Det som er så kjekt med disse makronene, er at de holder seg fint i frysen frem til påske (hvis du klarer å vente så lenge da). Jeg synes faktisk makronene blir aller best når de får en tur innom fryseren. Håper du også kom i påskestemning nå – og at du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
75g eggehvite
100g sukker
90 g mandelmel (ikke fettredusert)
100 g melis

Fyll
100g appelsinsjokolade
50 g kremfløte (0,5 dl)
 

Fremgangsmåte

Et generelt tips er å passe på at bolle og visp er vasket godt med såpe før du begynner. Det er også viktig å kun ha eggehvite med – bare bittelitt annet ødelegger marengsen din. Det er også viktig å veie opp ingrediensene nøyaktig – eggehviten per egg varierer mye i fohold til størrelsen på egget.

Pisk eggehvitene på lav hastighet et par minutter og øk gradvis til medium hastighet. Pisk til eggehvitene skummer – tilsett så sukkeret og pisk videre, øk hastigheten til høy hastighet. Pisk til du har en blank og fin marengs. Tilsett farge hvis du ønsker det – jeg brukte en kombinasjon av gul og rød farge for å få orange makroner.

Sikt melis og mandelmel over marengsen – og rør det godt sammen. Her er det viktig å røre nok – men ikke for mye! Konsistensen skal være slik at røren renner sakte i en trekant ned fra slikkepotten. Jeg har vært redd for å røre for mye – for da blir de tynne og uspiselige – men det gjør ikke så mye om de røres litt for lite. De blir like gode for det.


 

Så heller du røren over i en sprøytepose – og sprøyter på som små rundinger på silikonmatte eller bakepapir. Som mal kan du tegne rundt fem-kroner med en tusj – og legge malen under matten eller bakepapiret.

Det er viktig at underlaget ligger flatt når du sprøyter ut – så hvis stekebrettene dine er litt skjeve – legger du matte/arket rett på benken – og lirker det over på stekebrettet etterpå. Når makronen er over på stekebrettet – dunker du hardt noen ganger under stekebrettet for å få eventuelle luftbobler i makronene til overflaten.

Nå skal makronene tørke til de får en hinne – det tar mellom 30 og 60 minutter. 

Så er de klare for steking. De stekes midt i ovnen på 150 grader i mellom 11 og 13 minutter – her må du nesten bare prøve deg fram i din ovn.

I tørketiden kan du lage fyllet.

Finhakk appelsinsjokolade (jeg har brukt den som har form som en appelsin). Kok opp fløten og hell den over den finhakkede sjokoladen. Rør med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladen kaldt til du skal fylle makronene. 

Makronene må være helt avkjølt før du fyller dem. Bruk en sprøytepose eller en teskje for å fyllle makronene.

Så er det bare å legge dem i frysen eller kjøleskapet (etter du har prøvesmakt selvfølgelig).

 

#makroner #påske #påskestemning #sjokolade #appelsin #appelsinsjokolade #bake #bakst

 

18 kommentarer

Siste innlegg