Jeg synes ofte muffins kan være tørre, så denne gangen var jeg på jakt etter noen myke og saftige muffins – og lykkes! Disse er virkelig de beste muffinsene jeg har laget noen gang – og alle smakskaninene var fornøyde med resultatet. Planen var at de skulle ha en smak av appelsin – men da må det tydeligvis mer juice til – men det får jeg teste en annen gang. Røren gir ca 28 små muffins. Håper du lar deg friste og inspirere!
Ingredienser
1,5 dl vann
200 g margarin
300 g hvetemel
4 ss bakekakao
1 1/2 ts natron
400 g sukker
1,5 dl lettrømme
2 egg
1/2 ts salt
saften av en en appelsin (1dl)
Glasur
110 g margarin
3 ss kaffe
2 1/2 ts bakekakao
375 g melis
1/2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele og trekk det til side mens du måler opp resten av ingrediensene.
Hell det smeltede smøret i en bolle og tilsett rømme, sukker, appelsinjuice, sammenpiskede egg og vann.
Bland sammen natron, kakao og hvetemel i en bolle.
Bland det tørre og det våte sammen. Rør til du har en jevn og glatt røre.
Fordel røren i muffinsformer. Jeg har satt muffinsformene oppi et muffinsbrett. Har du ikke det, anbefaler jeg deg å bruke to muffinsformer, da flyter de ikke så lett utover. Muffinsen stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
Mens kaken stekes, lager du glasuren i en kjele. Smelt smøret og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt så glasuren blir glatt og fin. Den skal ha en flytende kosistens. Trekk den av platen, men det er sannsynligvis nødvendig å varme den opp igjen mellom muffinsbrettene.
Med en gang du har tatt muffinsen ut av ovnen, stikker du 4-5 hull med en kakepinne i sentrum av muffinsen. Deretter fordeler du ca 1 teskje glasur over hullene. Pynt med strøssel eller annen pynt du liker.
Avkjøl muffinsen med glasur, på rist.
#bake #bakst #muffins #sjokolade #sjokolademuffins #påske #kos
Det så godt ut! og fint pyntet 😀
Oda: Tusen takk <3
De så skikkelig fristende ut, og fint pyntet 🙂
Iselin Renée: tusen takk<3
Desse skal eg prøve å lage til bursdag imorgen😃 Går det fint å bruke smør istedet for margarin?
Signe: Det går helt fint å bruke smør! Lykke til??!
Da skal eg prøve meg på desse😃
Og en ting til.. hvordan tror du det blir å bytte rømme med kefir?? Blir den mindre saftig da kanskje? 😉
signe: Rømme har to fuksjoner – saftighet og “fett” I tillegg er rømme tykkere enn kefir, så det påvirker konsistensen på røren. Du må selvfølgelig bare prøve, men her tør jeg ikke garantere at den blir like god…