Pølsehorn

Disse hornene er geniale til turmat eller til sultne unger på farta. Jeg har brukt 1/3 grovt mel for bedre metthetsfølelse – og pølser med mer kjøtt. Kylling- og kalkunpølser er ikke så lurt å bruke – da disse blåser seg veldig mye opp under steking og lager et hulrom i hornet så pølsa ramler ut (tro meg – jeg skulle være sunn sist…). Så håper jeg du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
600 g hvetemel
300 g finmalt sammalt hvete 
1 pk gjær
1 ts salt
1 ts sukker
6 dl skummet melk
50 g margarin
1 egg til pensling

24 grillpølser (anbefaler ikke kylling- og kalkun)
ketsjup

Fremgangsmåte
Bland alt det tørre i en bolle – og smuldre den ferske gjæren rett i melblandingen. 

Smøret smelter du i en kjele på middels varme, tilsett så melken – og la kjelen stå på platen til melken holder ca 35 grader. Hell smør/melk-blandingen i melet. Smøret kan klumpe seg litt i kjelen, men det gjør ingenting – bare sørg for å skrape ut alt og ha det i deigen.

La deigen samle seg – og så lar du den elte i 10 minutter. Det er lurt å se på klokka, i hvert fall hvis du har en bråkete maskin – for da føles 10 minutter lenge;)

Nå skal deigen etterheve i 30-45 minutter under plast.

For at det skal bli lettere å rulle, anbefaler jeg at du først tørker pølsene på et kjøkkenpapir – det er ofte litt vann/lake på dem. 

Del deigen i 3 deler. Hver del kjevler du ut til en rund leiv (så rund du klarer i hvert fall). Del den så inn i 8 trekanter med et pizzahjul eller liknende. Sprut ut en bred stripe ketsjup i kortenden på trekanten og legg en pølse oppå.

Så ruller du stramt og legger på stekebrett til etterheving. Pass på at spissen ligger ned mot bakebrettet – hvis ikke popper den opp…

Så lar du hornene etterheve i 30-45 minutter. Ta tiden fra første stekebrett er fylt.

Hornene pensler du med litt egg før steking og strø over litt valmuefrø (eller andre frø du liker).

Hornene stekes i 12-15 minutter på 200 grader – avhengig av størrelse og hvor hard stekeskorpe du ønsker. Skal de tines i ovn etter frysing – anbefaler jeg å steke de litt lyse.

Avkjøl på rist – og nyt (eller legg i frysen).

 

#bake #gjærbakst #bakst #matifarta #horn #fyltehorn #pølse #grillpølse #bakst #pølsehorn

 

8 kommentarer

Siste innlegg