Hvis man er tom for brød og rundstykker – er det scones et fint alternativ. Siden de verken skal eltes eller heves – er de ferdige på en liten halvtime. I tillegg smaker det jo veldig godt:) Håper du lar deg friste og inspirere!
Ingredienser
220 g hvetemel
220 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
1 ss bakepulver
1 ss sukker
1 ts salt
3 dl ekstra lettmelk
4 ss flytende margarin
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha alt det tørre i en bolle og tilsett melk og margarin. Bland alt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
Så kjevler du deigen ut til en leiv på ca 1 cm tykkelse – og stikk ut rundinger med et glass eller liknende. Du kan dyppe glasset i mel først – så unngår du at glasset setter seg fast i deigen.
Legg rundingene over på et bakepapir – og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter, eller til de er gyldne i fargen.
Avkjøl på rist i noen minutter før du spiser dem.
#bakst #bake #scones #grovt #sunt #enkelt
Disse skal prøves 😊 takk for oppskrift!
Marion: Bare hyggelig – håper du blir fornøyd!