Sarah Bernhardt med gult fyll

Når jeg skal bake kaker til ulike anledninger – er jeg ofte på jakt etter kaker som holder seg noen dager – slik at ikke alt må gjøres rett før. Jeg har hørt fra flere hold at Sarah Bernhardt er en slik kake. Vanligvis er den fylt med sjokolade – men denne gangen har jeg funnet et variant med gult fyll. Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat.no – innlegget hennes kan du lese her. Disse er kjekke å fryse ned – så kan du ta dem opp i passende mengde når du får besøk – de tiner på 10-15 minutter i romtemperatur. Jeg har laget mine noe mindre enn i orginaloppskriften – så jeg fikk 30 kaker av denne oppskriften. Da gjenstår det bare å håpe at du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
Bunn
200 g mandler
150 g melis
2 eggehviter

Fyll
4 eggeplommer
125 g sukker
1 vaniljestang
1 dl kremfløte
125 g mykt usaltet smør

Glasur
200-300 g mørk sjokolade
3 ss delfiafett

Fremgangsmåte

Start med å sette stekeovnen på 180 grader. Mal så mandlene, for eksempel med en blender.

Bland mandlene sammen med melisen. Eggehvitene pisker du lett sammen med en gaffel før du blander alt sammen. Hell røren over i en sprøytepose, klipp et hull i posen – og sprøyt ut i passende sirkler. Jeg brukte et makronark for å prøve å få sirklene så jevne som mulig. 

Bunnene stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Da skal de ha fått en gylden farge – men skal være litt seige. La kjeksen avkjøle seg helt på rist før du sprøyter på fyllet. 

Så er det på tide å lage fyllet. I en kjele tar du fløte, sukker og eggeplommene. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene – og legg både frø og vaniljestangen oppi kjelen sammen med resten av ingrediensene. Rør det sammen – og rør hele tiden mens du varmer opp blandingen på middels varme. Når blandingen tykner og får konsistens omtrent som en vaniljekrem – er den ferdig. La blandingen avkjøles til den når romtemperatur. Da tilsetter du det myke smøret – litt om gangen. Pisk blandingen opp med en kjøkkenmaskin eller annen “pisker” slik at den blir kremaktig og luftig. 

Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt ut en passelig dott på hver sirkel. 

Nå setter du dem i frysen, mens du smelter sjokoladen. Bland kokesjokoladen sammen med litt delfiafett – og smelt sjokoladen over vannbad – eller i en tykkbunnet kjele. Her bør du velge relativt mørk sjokolade siden fyllet er nokså mektig – men det er også litt smak og behag. 

Så henter du kakene opp av frysen og dypper hver og en i den smeltede sjokoladen. Du kan også hjelpe til med en øse eller skje. La dem renne av seg litt før du setter dem i egnet emballasje i kjøleskap – eller i fryseren.

Da gjenstår det bare å spise dem:))

 

#kaker #småkaker #gulkrem #gultfyll #sarahbernhardt #sjokolade

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg