Vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prøvd flere oppskrifter – men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjærbakst som skolebrød og solskinnsboller – eller på pavlova eller i bløtekake. Det er ikke vanskelig – du må bare huske å ikke slurve med røringen underveis. Når du har gjort det et par ganger – sitter det i fingrene – og du vil neppe kjøpe vaniljekrem igjen. Håper du lar deg friste til å prøve denne neste gang du trenger vaniljekrem!

Ingredienser
3,5 dl helmelk
1.5 dl kremfløte
90 g sukker
1 vaniljestang
2 egg
2 eggeplommer
35 g maizena
50 g margarin (romtemperert)

Fremgangsmåte

Start med å sette en ildfast form i fryseren. Det er for å få en rask avkjøling av kremen når den er ferdig – det gir best resultat.

Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene.

Ha så både frø og den “tomme” stangen i kjelen. Kok opp blandingen på medium+ varme, rør litt innimellom.

Visp egg, eggeplomme og maizena sammen til en glatt røre i en annen bolle. 

Tilsett litt av den kokende væske i egget mens du rører kraftig. Det kan være lurt å legge en klut under bollen – eller noe annet som gjør at bollen ikke sklir. Tilsett resten av væsken og pisk det sammen. Du får nå en tynn vaniljesaus. Hell væsken tilbake i kjelen – gjerne gjennom en sil. De vaniljestengene jeg bruker, slipper ofte litt bark – så da blir jeg kvitt det samtidig.

Rør hele tiden mens du gir vaniljesausen et godt oppkok på medium+ varme. Du merker at blandingen tykner. Trekk kjelen av platen og rør inn margarinen/smøret. Det bør være romtemperert så det ikke skiller seg!

Hell kremen over i den iskalde formen – dekk kremen med plast. Legg plastfolien helt nedpå kremen, slik unngår du at du får snerk. Sett vaniljekremen til avkjøling i kjøleskap (eller fryser hvis du har dårlig tid).

#vaniljekrem #kakefyll #eggekrem #vanilje #hjemmelaget

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg