Vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prøvd flere oppskrifter – men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjærbakst som skolebrød og solskinnsboller – eller på pavlova eller i bløtekake. Det er ikke vanskelig – du må bare huske å ikke slurve med røringen underveis. Når du har gjort det et par ganger – sitter det i fingrene – og du vil neppe kjøpe vaniljekrem igjen. Håper du lar deg friste til å prøve denne neste gang du trenger vaniljekrem!

Ingredienser
3,5 dl helmelk
1.5 dl kremfløte
90 g sukker
1 vaniljestang
2 egg
2 eggeplommer
35 g maizena
50 g margarin (romtemperert)

Fremgangsmåte

Start med å sette en ildfast form i fryseren. Det er for å få en rask avkjøling av kremen når den er ferdig – det gir best resultat.

Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene.

Ha så både frø og den “tomme” stangen i kjelen. Kok opp blandingen på medium+ varme, rør litt innimellom.

Visp egg, eggeplomme og maizena sammen til en glatt røre i en annen bolle. 

Tilsett litt av den kokende væske i egget mens du rører kraftig. Det kan være lurt å legge en klut under bollen – eller noe annet som gjør at bollen ikke sklir. Tilsett resten av væsken og pisk det sammen. Du får nå en tynn vaniljesaus. Hell væsken tilbake i kjelen – gjerne gjennom en sil. De vaniljestengene jeg bruker, slipper ofte litt bark – så da blir jeg kvitt det samtidig.

Rør hele tiden mens du gir vaniljesausen et godt oppkok på medium+ varme. Du merker at blandingen tykner. Trekk kjelen av platen og rør inn margarinen/smøret. Det bør være romtemperert så det ikke skiller seg!

Hell kremen over i den iskalde formen – dekk kremen med plast. Legg plastfolien helt nedpå kremen, slik unngår du at du får snerk. Sett vaniljekremen til avkjøling i kjøleskap (eller fryser hvis du har dårlig tid).

#vaniljekrem #kakefyll #eggekrem #vanilje #hjemmelaget

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg