Hjemmelaget bringebæris

Islaging er kanskje på grensen av hva som kan kalles baking – men likevel synes jeg det er innafor i denne sommervarmen. Denne isen lages uten ismaskin og uten at man må røre flere ganger i prosessen. Trikset er å bruke søtet, kondensert melk. Det er ikke det samme som vikingmelk. Du får kjøpt det i velassorterte matbutikker – men du får dem til halv pris i såkalte “innvandrerbutikker”. Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat. Isen var knallgod den – dette blir absoulitt ikke siste gangen jeg lager is selv. Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
400 g frosne bringebær
2 ss sukker
1 ss sitronsaft
6 dl kremfløte
400 g kondensert melk

Fremgangsmåte

Ha sitronsaft, sukker og bringebær i en kjele – og sett den på svak varme. La bærene tine mens du jevnlig moser bærene. Øk varmen forsiktig ettersom bærene slipper væske. Tilslutt skal det hele koke opp. La det småkoke i 5-10 minutter før du heller det over i en annen bolle – gjennom en sil. Bruk en slikkepott til å trykke massen gjennom silen slik at du får med deg alt saften. La bringebærsaften avkjøle seg til romtemperatur. Sett samtidig boksen med kondensert melk i kjøleskapet.

Pisk sammen kremfløte og kondensert melk på halv hastighet til du får en fløyelsmyk krem. Dette tar litt lenger tid enn med kun kremfløte. 

Deretter vender du forsiktig inn bringebærsaften – jeg lot det være litt sjatteringer i fargen – men det trenger du ikke.

Hell det hele over i en egnet form du har kledd med bakepapir – jeg brukte rett og slett en brødform. Dekk med plast og sett til avkjøling i 8-10 timer.


 

#is #bringebær #bringebæris #hjemmelaget #kvardagsmat #sommermat

10 kommentarer

Siste innlegg