Hamburgebrød

Her forleden lagde jeg hamburgerbrødene selv for aller første gang. Det var utrolig godt! De var både luftige, myke og saftige – og satte en ekstra spiss på hamburgeren denne dagen. Det kommer garantert ikke til å bli siste gang jeg lager dem. De er nokså store – så hvis du har vanlige burgere – tror jeg kanskje jeg vil anbefale å redusere størrelsen til 100 gram per brød. Jeg har brukt Ida Gran-Jansens oppskrift på myke brioche hamburgerbrød. Hennes oppskrift kan du lese her. Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
2 dl vann
3 ss melk
2 ss sukker
2 ts tørrgjær
500 g hvetemel
75 g myk margarin/smør
1 1/2 ts salt
1 egg

Topping
1 egg
2 ss vann
5 ss sesamfrø

 

Fremgangsmåte

Varm opp vann og melk til det når 37 grader – enten i kjele eller bruk mikroovnen. Tilsett sukker og tørrgjær, bland det sammen – og la det stå i fem minutter. 

Ha mel, margarin og salt i en kjøkkenmaskin – og kjør det sammen til smøret er godt blandet inn i melet.

Så pisker du sammen egget – og tilsetter det sammen med gjærvæsken i bollen. La det elte seg godt sammen i ti minutter på lav hastighet.

Deigen skal være litt løs i konsistensen – så ikke tilsett mer mel. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar et sted mellom 60 og 120 minutter – det avhenger blant annet av hvor varmt du har det på kjøkkenet. 

Strø et tynt lag med mel på benken – og hvelv den ferdig deigen ut av bollen. Del deigen inn i åtte emner – da blir hver på ca 110 gram. Det gjør ikke noe om deigen er litt klissete.

Legg brødene på et bakepapir eller silikonark – og trykk dem litt ned med håndflatene. Nå skal brødene etterheve under plast i omtrent en time.

Pisk sammen egg og vann – og pensle brødene jevnt og forsiktig. Pass på at egg og vann er romtemperert. Strø over sesamfrø. Jeg har barn som ikke liker sesamfrø – så jeg droppet frøene på noen av brødene.

Brødene skal stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

#bake #bakst #gjærbakst #grillmat #grilling #hamburger #hamburgerbrød #sesamfrø #sommer

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg