Rundstykker smaker alltid godt – og vi voksne i familien liker veldig godt rundstykker med hele frø/kjerner. Jubelen står ikke helt i taket hos barna, men de ble godkjent under tvil. Disse rundstykkene er luftige og saftige – og har masse frø og kjerner. Håper du lar deg friste og inspirere:)
Ingredienser
475 g hvetemel
500 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
100 g margarin
2 ts salt
1 ts sukker
4 dl ekstra lettmelk
3 dl vann
1 pk fersk gjær
4 ss gresskarkjerner
4 ss solsikkekjerner
1 ss linfrø
(tilsammen ca 90 gram frø)
1 egg til pensling
frø til pynt
Fremgangsmåte
Bland sammen alt melet i en bolle. Tilsett salt, sukker samt frø og kjerner – og bland det sammen.
Deretter smulderer du den ferske gjæren på toppen.
Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og vann. Lunk blandingen til den når ca 30-35 grader. Hell væsken i det tørre og la det blande seg godt sammen. La deigen elte i 10 minutter før du dekker den med plast og setter den til heving i ca 45 minutter.
Når deigen er ferdig hevet, deler du den inn i emner på 80 gram. Trill hvert emne til en bolle – og plasser dem på et bakebrett. Jeg har satt dem litt nærme for å få mindre skorpe på rundstykkene. Trykk bollene litt ned med håndflaten slik at de ikke blir så høye. Dekk rundstykkene med plast eller et kjøkkenhåndkle – og sett dem til etterheving i 45 minutter.
Når rundstykkene har etterhevet, pensler du rundstykkene med egg – og strør over frø eller kjerner. Du kan selvfølgelig bruke vann hvis du foretrekker det.
Nå skal rundstykkene steke på 225 grader (hydrosteking om du har) i 10-15 minutter. Dersom de skal fryses og tines i ovn, anbefaler jeg å la dem ha lys stekeskorpe.
Avkjøl rundstykkene på rist.
#rundstykker #bake #bakst #gjærbakst #halvgrov #grov #solsikkefrø #gresskarkjerner #solsikkekjerner #frørundstykker