Sjokoladekake med bringebær

Til bursdagsfeiringen min denne helgen – laget jeg min beste sjokoladekake noensinne. Sjokoladekaken er mørk og saftig – og fylt med fløyelsmyk sjokoladekrem og hele bringebær. Rundt kanten av kaken er det smeltet melkesjokolade! Sprøyteteknikken har jeg lært av Anne Brith – det er ikke vanskelig – og ser veldig stilig ut (synes jeg i hvert fall). Legger ut en liten filmsnutt på facebooksiden min (Runas bakegleder) – så kan du se hvordan du kan gjøre det du også:) Håper du lar deg friste og inspirere!


 

Ingredienser
200 g margarin
300 g hvetemel
2 ss bakekakao
50 g kokesjokolade
1 1/2 ts natron
350 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
1,5 dl lettrømme
1,5 dl vann
1 dl appelsinjuice (saften av 1 appelsin)
2 egg
1/2 ts salt

Sjokoladekrem
300 g usaltet smør
300 g melis
225 g mørk kokesjokolade
3 ss bakekakao
1/4 ts salt

Topping
150 g Melkesjokolade
200 g bringebær

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og trekk det til side så det får avkjølt seg litt. Fortsett med å måle opp resten av ingrediensene.

Hell det smeltede smøret i en bolle og tilsett rømme, appelsinjuice, sammenpiskede egg og vann – samt sukker og vaniljesukker.

Bland sammen natron, salt, kakao og hvetemel i en bolle. Bland det tørre og det våte sammen. Rør til du har en jevn og glatt røre. 

Finn fram to 22′ former – kle bunn med bakepapir og smør sidene godt med smør eller formfett. Fordel røren så likt som mulig i de to formene.

Kakene steker du samtidig på 180 grader i 20-25 minutter. Sjekk med en kakepinne om de er ferdige. 

Avkjøl kakene på rist. Mens kakene avkjøler seg – er det lurt å romtemperere smøret du skal bruke til sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

Jeg anbefaler deg å bruke mørk sjokolade og bakekakao for å få mørkest mulig krem – slik at den ikke blir altfor mektig. Jeg var gått tom (og det var søndag) – så måtte spe på med lys kokesjokolade og vanlig kakao. Det var godt uansett – men anbefaler den litt mørkere. 

Sjokoladekremen lager du med å piske romtemperert smør og melis i ca 5 minutter på høy hastighet, til det blir hvitt og luftig. Samtidig smelter du sjokoladen i vannbad eller i en tykkbunnet kjele på lav varme.

Tilsett kakaopulver og salt og miks alt godt sammen.

Tilsett så den smeltede sjokoladen og visp litt til.

Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet i ca 10 minutter.

Hver av kakene skal deles i to like deler – slik at kaken får til sammen fire lag. Har kaken blitt litt tørr i kantene – kan den med fordel dynkes med litt melk eller eplejuice før/under montering.

I det første laget, skal det kun være sjokoladekrem. I det neste – legger du i tillegg noen friske bringebær. Du må gjerne ta litt flere enn jeg har gjort – men hadde ikke nok bær…

I det neste laget har du kun sjokoladekrem. Så er det klart for å dekke hele kaken med sjokoladekrem. Legg et tynt og jevnt lag med krem over hele kaken. Bruk gjerne en spatula hvis du har det – eller du kan bruke en slikkepott eller kniv. Du skal ha en mest mulig rett vinkel mellom side og toppen av kaken. Så setter du kaken i fryseboksen i 10-15 minutter.

Mens du venter – smelter du 150 g Melkesjokolade over vannbad eller i en tykkbunnet kjele. Hell sjokoladen over i en sprøytepose. 

Så henter du kaken opp av fryseboksen. Klipp et lite hull i sprøyteposen og la sjokoladen renne ut akkurat på kanten mellom topp og side. Skal legge ut en film på facebooksiden min for å vise litt mer hvordan det gjøres.

Så gjenstår det bare å pynte kaken med bringebær, enten kun rundt kaken – eller om du vil fylle hele toppen med bringebær – eller annet pynt.

#kake #kaker #sjokoladekake #sjokoladekrem #bringebær #melkesjokolade #bake #bakst

 

8 kommentarer

Siste innlegg