Ost- og skinkemuffins

I disse dager er det populært med ulike ting man kan variere nistematen med. Disse muffinsene passer ypperlig til det. I tillegg er de kjekke og ha med på tur – eller som mellommåltid før trening eller liknende. De ble veldig populære – og første porsjon ble revet bort – og ingen kom til lagring i fryseren. I dag gjorde jeg noen forbedringer – og synes resultatet ble veldig bra! Håper du lar deg inspirere og friste!!

Ingredienser
200 g hvetemel
125 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 1/2 ts oregano 
100 g revet gulost
150 g strimlet skinke
100 g margarin
2 egg
2 dl ekstra lettmelk

Topping
60 g revet gulost
valmuefrø

 

Fremgangsmåte
Start med å smelte smøret og sette ovnen på 200 grader. Så river du osten og deler eventuelt skinken i strimler. Personlig synes jeg den ferdigstrimlete varianten er best – for da blir bitene litt mer “chunky”.. 

Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Tilsett ost og skinke – og bland det inn i det tørre.

Så tilsetter du melken og eggene i den smeltede margarinen og visper det sammen. 

Hell det våte i det tørre – og bland det godt sammen. 

Sett muffinsformer ned i et muffinsbrett hvis du har. Hvis ikke, må du bruke doble former for å unngå at det flyter utover. Spray/pensle formene med litt formfett eller olje – hvis ikke blir det vanskelig å få av papiret. Fordel røren i muffinsformer – bruk gjerne en isskje. Trykk røren litt utover med en teskje som du fukter med kaldt vann (så klistrer ikke røren seg til skjeen).

Tilslutt fordeler du osten og drysser over litt valmuefrø.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Avkjøles på rist.

 

#matmuffins #bake #bakst #muffins #ost #ostogskinke #ostogskinkemuffins #nistemat

 

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg