Grove rundstykker i langpanne

Her i huset spiser vi mye rundstykker, men det går for det meste i gamle favoritter. Her om dagen så jeg en oppskrift hos Anne Brith som fristet meg – grove rundstykker laget i langpanne – hennes innlegg kan du lese her. Jeg synes det er veldig lettvint når man kan steke alle rundstykkene på en gang slik, så jeg bestemte meg for å prøve. Alle i familien ble kjempefornøyde – og disse kommer garantert til å bli en av familiens nye favoritter. Jeg har gjort noen små endringer i melsammensetningen, forøvrig er det orginaloppskriften. Da håper jeg at du lar deg friste!

 

Ingredienser
300 g sammalt hvete grov
300 g sammalt hvete fin
400 g hvetemel
2 ts salt
1 pk fersk gjær
0,9 dl olje
7 dl vann

 

Fremgangsmåte

Bland sammen mel og salt i en stor bolle. Den ferske gjæren smuldrer du i det tørre.

Lunk vannet til ca 35 grader og hell både vann og olje i det tørre. Oljen bør være romtemperert – ellers må du lunke den sammen med vannet. La deigen elte sammen i 15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 45 minutter.

Del så deigen inn i 20 emner – hver på ca 90 gram. Plasser dem nokså tett i en langpanne som er kledd med bakepapir. Dekk brettet med plastfolie – og la dem etterheve i ca en time. Da vil rundstykkene vokse litt sammen.

Etter heving, steker du rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Bruk gjerne hydrosteking om du har:) Jeg har ikke penslet rundstykkene før steking denne gangen. 

Avkjøl rundstykkene på rist! De du ikke spiser med en gang – hiver du bare på frysen. 

#bake #gjærbakst #bakst #rundstykker #langpanne #grovt #sunt

 

4 kommentarer

Siste innlegg