Melisglasur til pepperkakepynting

Oppskrift på melisglasur – er det nødvendig da? Jeg har alltid bare blandet sammen melisglasuren for hånd – og prøvd å få den sånn passe tykk. Det har som regel fungert, men da jeg oppdaget at Anne Brith publiserte en oppskrift – ble jeg nysgjerrig. For det hørtes jo litt lurt ut – i stedet for å prøve seg fram hver gang. Så jeg testet det ut – og fikk perfekt melis, raskt og enkelt – hver gang. Jeg brukte kjøkkenmaskinen og pisket det sammen med en K-visp/grind – vet ikke om det var det som gjorde susen – men bra ble det i hvert fall!! Kanskje du også vil prøve når du skal pynte pepperkaker neste gang?

 

Ingredienser

250 g melis
1 eggehvite
1 ss sitronsaft
1 knivsodd kremotartari (hvis du har)

 

Fremgangsmåte

Bland alt sammen og pisk det sammen med en ballongvisp i en kjøkkenmaskin. Når glasuren har blitt tykk og blank, er den ferdig.

Hell glasuren over i sprøytepose (eller vanlige pose) og pynt i vei:)

 

#melis #pepperkaker #pepperkakeglasur #pepperkakehus #glasur #melisglasur #jul #julebakst #pynting

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg