Salt karamellfudge

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker fudge – og denne karamellfudgen er inget unntak. Jeg har laget den med et hint av salt – men saltmengden justerer du enkelt selv med hvor mye salt du strør over tilslutt. Denne varianten er veldig enkel å lage – og oppskriften har jeg funnet hos Ida Gran-Jansen – hennes innlegg leser du her. Fudgen er holdbar ca to uker i kjøleskap – men klarer vel å ha den SÅ lenge? Håper du lar deg friste og inspirere! Følg meg gjerne på facebook for flere gode oppskrifter: Runas bakegleder heter jeg der:)
 

Ingredienser
500 g sukker
4 ss vann
2,5 dl kremfløte
50 g margarin
Havsalt

 

Fremgangsmåte

 

Bland sammen 250 gram av sukkeret med 4 ss vann i en stor kjele (ikke teflon). La blandingen koke på middels+ varme, til den blir til lys karamell. Du må ikke røre i blandingen, men kan vende litt på kjelen innimellom om du vil. 

Når blandingen har blitt til lys karamell, tar du i resten av sukkeret, kremfløte og margarin (eller smør om du heller vil det). Rør alt sammen og kok opp til 118-120 grader.

Først klumper det seg litt, men det smelter sammen etterhvert. Det er viktig at du bruker et mattermometer så du har kontroll på gradene. Når karamellen har nådd 118-120 grader siler du den over i en kjøkkenmaskinbolle med k-visp. Visp karamellen på høy hastighet til den blir tykk – og får en litt “porøs” konsistens – slik som fudge har.

Så heller du fudgen over i en liten form – ca 15 x 15 cm. Kle den med bakepapir, så får du den enkelt ut av formen senere. Fordel karamellen i formen og strø havsalt utover. Sett den i kjøleskapet til den stivner. Kutt den så i biter og nyt! Blir det noen igjen – kan du gi dem bort;) Oppbevares kaldt.

 

#fudge #karamell #saltkaramell #karamellfudge #jul #julegodt #søttoggodt #julebakst

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg