Kokosmakroner med sjokolade

Kokosmakroner er en av våre favoritter – og de blir ekstra gode med litt sjokolade på. I fjor testet jeg flere ulike metoder å lage kokosmakroner på – og denne var en helt klar favoritt. Disse makronene er seige, saftige og smaker bare kokos – og er langt unna tørre julekaker! De kan oppbevares i en tett boks eller du kan ha dem i fryseren. Oppskriften gir omtrent 25 kokosmakroner. 


 

Ingredienser
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kokosmasse

75 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte

Du starter med å vispe eggehvitene lett sammen til de skummer – i en kjele. Tilsett sukker, vaniljesukker og kokosmasse – og bland det godt sammen.

Så setter du platen på middels varme og la blandingen stå på varme i 10 minutter mens du rører hele tiden. I denne prosessen smelter ingrediensene sammen og du får en seig masse som likner litt på risengrynsgrøt. Massen skal ikke koke! Underveis setter du stekeovnen på 180 grader.

Deigen setter du så i små topper på et bakepapirkledd stekebrett – det enkleste er å bruke to teskjeer. Kokosmakronene “hever” litt i ovnen – så da hensyn til det når du beregner størrelsen. 

Makronene stekes i 10-12 minutter midt i ovnen – jeg synes det er godt når de blir litt brune i toppene, men det er litt smak og behag.

Sett stekebrettet på en rist for avkjøling – og la det stå litt der, før du løfter kakene fra stekebrettet over til risten.

Når kakene er ferdig avkjølt, smelter du sjokolade i vannbad. Kokosmakroner er ganske mektig – så jeg anbefaler mørk sjokolade. Bruk en gaffel og la det renne litt ned i strimler over kakene. Du må avkjøle kakene i kjøleskap, men kan oppbevares i romtemperatur senere. 

 

 

#bake #bakst #jul #julebakst #kokosmakroner #kokos #sjokolade

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg