Ristopper

 

Ristopper er en favoritt fra barndommen. For noen år siden kom jeg over denne oppskriften som bytter ut noe av Delfiafettet med smør – i tillegg brukes sjokolade og ikke kakao som jeg brukte i barndommen. Ikke overraskende var det en stor suksess.

Ingredienser

  • 150 g delfiafett
  • 100 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, grovhakket
  • 100 g melkesjokolade, grovhakket
  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 2 ss kaffe
  • 120 g puffet ris
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Start med å smelte delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe og maldonsalt.

 

Blandingen må nå avkjøles til den er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk en luftig og tykk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Pisk helt til alle sukkerkorn er oppløst. Er du usikker, kan du ta litt eggedosis mellom to fingre og gni dem sammen. Kjenner du sukkerkorn, pisker du litt til. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.

Form små, runde boller med to spiseskjeer – eller bruk en isskje, og plasser bollene i en muffinsform. Jeg har brukt noen store bolleformer som jeg har kjøpt i Sverige – de har litt lavere kant en vanlig muffinsform. Sett risbollene kjølig og la dem stivne helt før du plasserer dem i en tett boks.

Risbollene er holdbare i fryseren i flere måneder, eller et par uker i kjøleskap.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg