Ingredienser
525 sukker
140 g bakekakao
1/2 ts salt
3 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
200 g Melkesjokolade
340 g margarin
6 egg
75 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader og kle en langpanne med bakepapir. Smelt margarinen på lav varme og sett kjelen til side for avkjøling mens du gjør klar resten av ingrediensene.
Mål opp hvetemel, salt, vaniljesukker og bakekakao og bland det i en bolle. Hvis kakaoen har klumpet seg, sikter du den. Melkesjokoladen hakker du opp i grove biter (jeg deler hver rute i seks like biter).
Eggene og sukkeret pisker du lett sammen i en bolle – du trenger ikke kjøkkenmaskin. Tilsett alt det tørre og så det smeltede smøret. Bland sammen akkurat så lenge som er nødvendig for å få en jevn røre. Tilsett deretter melkesjokoladen og rør rundt. Hell røren i langpannen og fordel den så jevnt som mulig.
Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Ikke stek den for lenge – da blir den tørr.
Avkjøl kaken på rist. Del den opp med å bruke en utstikker hvis du har eller du kan bruke et glass. Du kan selvfølgelig dele de inn i firkanter om du heller vil det.
Hakk den hvite sjokoladen og smelt den over vannbad. Hell den smeltede sjokoladen over i en sprøytepose (eller plastpose) og lag et veldig lite hull. Har du ikke poser, kan du bruke en gaffel og rinse sjokoladen over stykkene. Dryss over et lett lag med gullstrøssel/gullstøv – så skinner de litt ekstra.
#brownies #langpanne #sjokolade #melkesjokolade #bake #bakst #langpannekake #kake