Oppskrift på melisglasur – er det nødvendig da? Jeg har alltid bare blandet sammen melisglasuren for hånd – og prøvd å få den sånn passe tykk. Det har som regel fungert, men da jeg oppdaget at Anne Brith publiserte en oppskrift – ble jeg nysgjerrig. For det hørtes jo litt lurt ut – i stedet for å prøve seg fram hver gang. Så jeg testet det ut – og fikk perfekt melis, raskt og enkelt – hver gang. Jeg brukte kjøkkenmaskinen og pisket det sammen med en K-visp/grind – vet ikke om det var det som gjorde susen – men bra ble det i hvert fall!! Kanskje du også vil prøve når du skal pynte pepperkaker neste gang?
Ingredienser
250 g melis
1 eggehvite
1 ss sitronsaft
1 knivsodd kremotartari (hvis du har)
Fremgangsmåte
Bland alt sammen og pisk det sammen med en ballongvisp i en kjøkkenmaskin. Når glasuren har blitt tykk og blank, er den ferdig.
Hell glasuren over i sprøytepose (eller vanlige pose) og pynt i vei:)
#melis #pepperkaker #pepperkakeglasur #pepperkakehus #glasur #melisglasur #jul #julebakst #pynting