Havrebrød

Hjemmelaget brød er enkelt og billig og ikke minst – mye bedre enn brødet du kjøper på butikken. Dette er et nokså fint brød (30%). Fletter du brødet, blir det ekstra lekkert på bordet  – og passer til enhver anledning du vanligvis koser deg med loff, enten det er rekemiddag, koldtbord eller du vil unne deg noe ekstra godt til søndagsfrokosten.

 

Ingredienser

650 g hvetemel
200 g ekstra finmalt sammalt hvete (FIBRA)
150 g havremel
1 pk fersk gjær
1 1/2 ts salt
6 dl skummet melk
2 ss flytende margarin
2 egg (spar litt til pensling)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre og smuldre gjæren oppi. Hvis du har dårlig tid, kan du lunke melken litt, men det er ikke nødvendig. Pisk eggene lett – spar et par teskjeer til å pensle brødet med (om du vil) og ta resten i melken. Tilsett margarin.

Tilsett væsken i melblandingen og la deigen samle seg. Elt så deigen i 10 minutter. Eltetiden er viktig for det endelige resultatet – så ikke kort ned på tiden!

Dekk deigen med plast og sett til heving i 45-60 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, deler du deigen i to – og deretter hver del i tre (totalt seks emner). Jeg bruker alltid vekt til dette, siden jeg er så skrekkelig dårlig på øyemål.

 

Elt hver del til en bolle før du til triller den ut til en drøyt 30 cm lang pølse. Rull den så jevnt som mulig – men etterhevingen retter ut en del skjønnhetsfeil.

 

Så var det flettingen, den er litt vanskelig å forklare – så jeg har laget et bilde under. Fest endene sammen og brett dem litt innunder fletten. Legg brødet i en smurt/kledd brødform. Så er det å ta fatt i den andre halvparten og gjøre det samme der.

Loffen skal nå etterheve i 45 minutter. Pensle så med et pisket egg og strø valmuefrø over.

Stekes på 210 grader i 20-25 minutter på nederste rille (jeg pleier å la de være litt lyse hvis de skal tines i ovn etter frysing).

 

 

#gjærbakst #brød #flettebrød #bake #bakst #frokost #koldtbord

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg