Pavlovaring

 

Nå er det snart 17.mai og «alle» baker pavlova. Det er ikke så rart, for det er utrolig godt. I tillegg er det enkelt å få den i 17.maifarger. Jeg har bakt pavlova til 17.mai hvert eneste år siden jeg startet bloggen, men har aldri klart å få den fin nok. Denne gangen syntes jeg endelig at den tilfredsstilte skjønnhetskravene. Du kan lage både bunn og vaniljekrem et par dager i forkant, men selve monteringen må du gjøre på 17.mai – hvis ikke blir bunnen veldig bløt.

 

Ingredienser

Pavlova

3 stk eggehviter
150 g sukker
1 liten klype salt
2 ts Maizena
1/2 ts hvitvinseddik

Vaniljekrem

2 plater gelatin
3 dl H-melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
75 g sukker
15 g maizenna
+
1,5 dl kremfløte

Pynt

300 g jordbær
200 g blåbær
200 g bringebær
et lite dryss melis

Fremgangsmåte

Pavlovaring

Sett stekeovnen på 140 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel på papiret. Bruk gjerne kakefatet du skal ha pavlovaen på, så vet du at ringen ikke blir for stor for fatet. Snu arket (så du ikke får tusj/penn på kaka).

Ha eggehvitene og en teskje av sukkeret i en miksebolle og pisk med økende hastighet til du får et hvitt skum. Tilsett sukkeret forsiktig litt av gangen og pisk til du har fått en blank og fin marengs. Ha i eddik og maizenna – pisk det raskt inn.

Fordel marengsen innenfor sirkelen du tegnet. Flat den ut på toppen med en skje eller slikkepott.

Sett stekebrettet i stekeovnen og stek i en time. Skru så av varmen, men la stekeovnsdøra være lukket inntil ovnen er helt kald. Du kan gjerne gjøre dette på ettermiddagen/kvelden og la kaken stå inne i stekeovnen til neste morgen.

Vaniljekrem

Lag gjerne vaniljekremen dagen før servering. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter.

Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken sammen med eggeplommene, sukkeret og maisennamelet og evt. vaniljesukkeret.

Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring.

Ta kasserollen av varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør gelatinplatene inn i vaniljekremen. Så heller du kremen over i en bolle, dekker den til med plastfolie og setter den i kjøleskapet.

Montering

Pisk kremfløten til krem. Jeg anbefaler å piske den på halv hastighet, det tar litt lenger tid, men da blir kremen mer stabil. Bland kremen inn i vaniljekremen til du har en glatt blanding. Fordel kremen over pavlovaen og plasser bærene rundt om. Jeg pleier å legge litt av bærene i en skål og servere ved siden av, hvis man tar for mye bær på kaka, flyter kremen litt utenfor. Dryss over litt melis før servering.

 


#pavlova #pavlovaring #17.mai #kake #bær

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg