Knyttede frokostbrød

  • 13.02.2016, 08:11

Disse rundstykkene er familiens absolutte favoritt. Frokostbrødene er saftige, sprø og myke på en gang - det er nok takket være margarinen, men hva gjør vel det når man ikke spiser dem hver dag. Er du glad i saltsmak, kan du bytte ut margarinen med smøret med setersmak. Den knyttede formen gjør dem ekstra lekre på frokostbordet:) Håper du lar deg inspirere og friste!

 

Ingredienser
1000 g hvetemel
175 g margarin
2 ts salt
3 dl ekstra lettmelk
3 dl vann
1 pk fersk gjær

 

Fremgangsmåte

Bland mel og salt i en bolle, så smuldrer du oppi den ferske gjæren.Smelt smøret i en kjele - trekk kjelen til side og tilsett melk og vann. For meg var temperaturen på væsken helt perfekt, men ved behov kan du varme den litt (maks 37 grader).

Hell væsken i melet, bland deigen og la den elte i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter.

Når den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner, hvert på ca 90 gram. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å veie dem, men jeg er fryktelig dårlig på øyemål:)

Hvert emne elter du sammen til en bolle. Så triller du den ut til en 15 cm lang pølse - og knytter en knute.Dekk frokostbrødene med plast eller klede - og etterhev i 40 minutter (ta tiden fra første brett er ferdig).

Så pensler du dem med et pisket egg - og strør over valmuefrø og sesamfrø.

Frokostbrødene stekes på 225 grader (gjerne hydrosteking hvis du har det) - i ca 13-15 minutter. Jeg pleier å steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal få for tykk stekeskorpe. De er selvfølgelig like gode etter en runde i frysen.

 

#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker #frokostbrød #frokost #lunsj

4 Kommentarer

Maren

13.02.2016 kl. 08:14
Takker for oppskriften:). Disse skal jeg prøve meg på i dag tror jeg:). Ønsker deg en fin lørdag:)

Wannabebakeblogger

13.02.2016 kl. 08:15
Maren: Lykke til - gi gjerne tilbakemelding om hva du synes! Ha en fin lørdag:)

Snefrid

13.02.2016 kl. 08:54
Disse er en favoritt her hjemme også; lager de ofte:)

Wannabebakeblogger

13.02.2016 kl. 11:42
Snefrid: Veldig hyggelig å høre <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits