hits

Bringebrmakroner

  • 06.06.2017, 16:50



Makroner er ste, sm godbiter som passer p et hvert kakebord - og til enhver anledning. I tillegg er makroner glutenfrie - i tilfelle noen av gjestene ikke tler dette. Er de laktoseintolerante - bruker du laktosefri margaring. Denne gangen er makronene fylt med deilig bringebrkrem - med god, syrlig smak fra bringebrene. Oppskriften p bringebrkrem har jeg ftt av Anne-Brith Davidsen (annebrith.no). Med makroner er det virkelig velse som gjr mester alts. Derfor har jeg laget en ekstra detaljert beskrivelse for deg som er nybegynner - og hper det kan hjelpe deg til lage dine egne makroner. Hper du lar deg friste til prve - for det er veldig gy nr du bare kommer i gang:) Makronene oppbevarer du i fryseren - og der holder de seg lenge. De tiner p f minutter i romtemperatur. Da er det bare hpe at du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
Makroner
75 g eggehvite
100 g sukker
90 g mandelmel (ikke fettredusert)
100 g melis

Bringebrkrem
200 g frosne bringebr
50 g sukker
10 g maisenna
20 g usaltet smr/margarin


Fremgangsmte bringebrkrem
Denne bruker litt tid p kjles ned - s du kan gjerne lage den dagen fr.



Kok opp bringebrene p lav/middels varme. Rr brene sammen - og sil dem av. Bruk en slikkepott p mose dem gjennom silen. Du kan bruke en blender for mose dem raskere - men da blir det mer oppvask - s gjr det du foretrekker. Pass p f med all fruktkjttet - det skal kun vre frene som ligger igjen. Du skal n ha mellom 100-125 g bringebrpur.







Bland bringebrpureen, sukkeret og maisenna i en kjele og la dette koke godt opp. Pass p rre hele tiden - du vil merke at kremen tykner. Hell blandingen i en bolle og rr inn smret. Sett kremen til avkjling i kjleskapet. 






Fremgangsmte makroner

Jeg bruker alltid finkornet sukker, som gjr det enda enklere f fin marengs. 

Skill eggene, vei nyaktig opp og hell eggehviten over i en ren bolle. Dette kan du med fordel gjre dagen fr - da blir det enda enklere f fin marengs. Jeg pleier alltid vaske raskt over pisk og bolle med litt spe fr jeg begynner. Tilsett en liten teskje av sukkeret i eggehviten - og la det piske et par minutter p lav hastighet, til du ser det begynner danne seg litt skum.

k gradvis opp til halv hastighet og la det piske videre til du har mye skum.

-

N pisker du videre p maks hastighet (eller 9/10) og pisker til du har en myk marengs.

Reduser hastigheten til halv fart og tilsett sukkeret - litt etter litt. N skal du piske videre p hy hastighet til du har en blank og hard marengs - det tar mellom 5 og 10 minutter. Du kan sjekke om den er ferdig med ta litt marengs mellom tommel- og pekefinger - gni fingrene sammen - kjenner du sukkerkorn, er den ikke ferdig.

N er det klart for tilsette den fargen du nsker. Du m bruke pasta-, pulver- eller gelefarge for fint resultat - konditorfarge kjpt i butikken vanner ut marengsen og du risikerer at den delegges. De koster litt mer - men du trenger ikke s mange - for du kan blande dem sammen til ulike nyanser. Vr oppmerksom p at fargen mrkner noe nr du tilsetter mandel/melisblandingen. Er du i tvil, kan du holde tilbake litt farge og eventuelt tilsette litt mer senere i rreprosessen.

Mens du lager marengsen, sikter du melis og mandelmel sammen i en bolle - og rrer det godt sammen med en ballongvisp.

Tilsett havlparten av blandingen i marengsen. Bland det lett sammen med en slikkepott. Tilsett resten av mandelmelet og bland det sammen. N kommer det vanskeligste. 
 

En god del av "luften" skal rres ut av deigen. Det er viktig rre nok - men ikke for mye! Konsistensen skal vre slik at rren renner sammenhengende, sakte i en trekant ned fra slikkepotten - og ikke "drypper". Fargen endres ogs nr den er ferdig. Da blir den blank som du kan se p bildet under. Det er bedre rre litt for lite, enn for mye. 

S heller du rren over i en sprytepose med en tupp p 0,5 - 1 cm


S spryter du rren ut i sm rundinger. Jeg spryter fra midten til sirkelen er dekket - og avslutter med en "snurr" for unng drypping. Du kan bruke silikonmatte, bakepapir eller makronark. Til mal kan du tegne rundt fem-kroner med en tusj - og legge malen under matten eller bakepapiret. Siden jeg lager ganske mange, har jeg investert i makronark med ferdigtegnede sirkler. De koster litt - men kan brukes en gang p hver side.

Det er viktig at underlaget ligger flatt nr du spryter ut - s hvis stekebrettene dine er litt skjeve - legger du matte/arket rett p benken - og lirker det over p stekebrettet etterp. Nr makronen er over p stekebrettet - dunker du hardt noen ganger under stekebrettet for f eventuelle luftbobler i makronene til overflaten. Har makronene dine tupp p midten - kan du riste brettet litt forsiktig fra side til side.

N skal makronene trke til de fr en hinne - det tar mellom 30 og 90 minutter. Sjekk om de er ferdige med ta en finger forsiktig ned p makronen - er den klissete - er den ikke ferdig. 

S er de klare for steking. De stekes midt i ovnen p 145 grader i mellom 10 og 12 minutter - her m du nesten bare prve deg fram i din ovn. Hvis du lager pastellfarger - anbefaler jeg steke dem p 125 grader i 11 - 13 minutter. 

Nr makronene er ferdig stekt, skal de avkjles p rist. Er de vanskelig lsne fra matten/arket, kan du legge dem litt i fryseren frst. De m vre helt avkjlte fr du fyller dem.

Nr bde bringebrkremen og makronene er helt avkjlt - er det klart for fylle makronene. Selv om de i teorien burde vrt like store - er de ofte ikke det likevel. Jeg pleier derfor bruke litt tid p finne to og to like - og sortere dem fr jeg begynner fyll dem. Bruk gjerne en sprytepose for fordele bringebrkremen, men du kan ogs bruke en teskje.

Makronen oppbevares kaldt i en lufttett boks i kjleskapet eller i fryseren. De blir aller best nr de har ligget litt i fryseren - hvis du klarer vente s lenge da:))

#makroner #bake #bakst #macarons #glutenfri #utengluten #bringebr #bringebrkrem

















 

7 Kommentarer

Pernille

06.06.2017 kl. 17:52
De s veldig gode ut :)

Wannabebakeblogger

06.06.2017 kl. 17:57
Pernille: Takk <3

Victoria Larsen

06.06.2017 kl. 18:00
Ser kjempe gode ut! :)

Wannabebakeblogger

06.06.2017 kl. 21:54
Victoria Larsen: Takk??

Lilli

06.06.2017 kl. 21:00
Det s veldig godt ut :)

Hvor lenge kan man oppbevare disse?

Wannabebakeblogger

06.06.2017 kl. 21:54
Lilli: De kan du ha minimum 3 mnd i fryseren, omtrent en uke i kjleskapet eller et dgn i romtemperatur.

Wannabebakeblogger

12.06.2017 kl. 20:04
Lilli: Takk <3 Beklager sent svar! Du kan ha dem i minimum tre mneder i fryseren, kanskje 3-4 dager i kjleskapet og noen timer i romtemperatur. De blir nok ikke drlige i romtemperatur s fort - men kremen vil bli tynnere og makronskjellene vil skli litt fra hverandre. Skal du ha dem lenge i romtemperatur - ville jeg prvd meg fram med litt mer maizena...

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no