Fletteloff i form

Hjemmelaget loff er enkelt, billig og ikke minst – mye bedre – enn loffen du kjøper på butikken. Den metter også mye bedre. Fletter du loffen, blir den ekstra lekker på bordet  – og passer til enhver anledning du koser deg med loff, enten det er rekemiddag, koldtbord eller du vil unne deg noe ekstra godt til søndagsfrokosten. Denne gangen har jeg laget en enkel fletteloff som jeg har lagt i brødform. Vil du ha en større utfordring – kan du flette med fire emner – beskrivelse finner du her.

Ingredienser

1000 g hvetemel
1 pk fersk gjær
1 1/2 ss luftigere bakst
1 1/2 ts salt
1 ts bakepulver
5,5 dl helmelk
50 g margarin
2 egg (+ 1 til pensling)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre og smuldre gjæren oppi. Har du ikke luftigere bakst – kan du fint bake uten – jeg tar det bare med for sikkerhets skyld:) Smelt smøret i en kjele – og tilsett melken. Varm til den er lunken. Tilsett eggene i væsken og pisk lett (jeg har en lei tendens til å miste skall – så jeg tar det i en bolle ved siden av for sikkerhets skyld – er så vanskelig å finne skallet i melken…)

Tilsett væsken i melblandingen og la deigen samle seg. Elt så deigen i 10 minutter. Eltetiden er viktig for det endelige resultatet – så ikke kort ned på tiden!

Dekk deigen med plast og sett til heving i 45-60 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, deler du deigen i to – og deretter hver del i tre (totalt seks emner). Jeg bruker alltid vekt til dette, siden jeg er så skrekkelig dårlig på øyemål.

Elt hver del til en bolle før du til triller den ut til en drøyt 30 cm lang pølse. Rull den så jevnt som mulig – men etterhevingen retter ut en del skjønnhetsfeil.

Så var det flettingen: jeg fester endene forsiktig i den ene enden – og starter med å ta den første pølsa under. Når loffen er ferdigflettet, løsner du de endene du festet først – og fletter “begynnelsen” av fletta til slutt. På denne måten får jeg fletten jevnest. Har tatt et bilde som kanskje hjelper deg til på vei. Fest endene og brett dem litt under. Legg loffen I en smurt/kledd brødform. Så er det å ta fatt i den andre halvparten og gjøre det samme der.

Loffen skal nå etterheve i 45 minutter. Pensle så med et pisket egg og strø valmuefrø over.

Stekes på 210 grader i 20-25 minutter på nederste rille (jeg pleier å la de være litt lyse hvis de skal tines i ovn etter frysing).

#gjærbakst #loff #fletteloff #bake #bakst #frokost #koldtbord

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg