hits

Vanlige boller, men uvanlig gode!

  • 07.02.2017, 21:11

Mange bakebloggere skryter av at de har verdens beste bolleoppskrift. Det skal ikke jeg pst, men jeg har verken bakt eller smakt bedre boller. S dermed m du bare velge hvem du stoler mest p...

Jeg synes de aller beste bollene trenger verken rosiner eller sjokolade - men smaker helt fortreffelig akkurat som de er. Bruker du denne oppskriften, fr du 18 store, saftige, luftige boller og med deilig smak av kardemomme. Fremgangsmten i dag er av den lange sorten - men gir fantastiske boller nr du tar deg tiden de trenger. Da hper jeg du lar deg friste!

Ingredienser
900 g hvetemel
90 g sukker
30 g brunt sukker
1 pk gjr
1 1/2 ts salt
3 ts kardemomme
4 dl helmelk
2 egg + et til pensling
150 g myk margarin i terninger

 

Fremgangsmte

Den enkleste veien til vellykket bakst, er romtempererte ingredienser. 

Bland sammen mel, sukker, brunt sukker, kardemomme og salt. S smuldrer du gjren opp det trre - du trenger ikke lse den opp i vske frst. Lunk melken til ca 30 grader og pisk inn eggene i melken. Det kan vre lurt knekke eggene i en egen bolle frst, for det er vanskelig se eventuelt eggeskall i melka. 

Tilsett melk/egg-blandingen i det trre og la deigen elte p lav hastighet i 10 minutter. Ta deigen ned av eltekroken og tilsett 1/3 av smret - elt i ca 1 minutt, s tar du deigen av eltekroken igjen og tilsetter 1/3 av margarinen og s det samme igjen. N skal margarien elte seg godt inn i deigen. Det tar 10-15 minutter. De siste minuttene kan du skru opp hastigheten p eltingen litt.

N dekker du bollen med plast (eller legger over i en annen bolle smurt med smr) og setter deigen til heving. Anbefaler at du smrer deg med tlmodighet og lar den heve til dobbelt strrelse, det tar mellom 60 og 90 minutter. Pass p at du har stor nok bolle!



Nr deigen er ferdig hevet, deler du den i emner p ca 90 gram hver, da fr du 18 boller. S triller du hvert emne til du fr en glatt og fin bolle. 

N skal de etterheve under plast i 30-45 minutter.

 

Jeg pensler bollene med pisket egg fr steking, Det er visstnok ikke "in" lenger, men jeg liker bollene best slik;) 

Bollene stekes midt i ovnen p 225 grader i 10 minutter. Bruk gjerne hydrosteking hvis du har:)

De smaker aller best nr de er lunke, hvis du greier vente s lenge da - jeg rakk ikke engang ta et bilde fr en "forsvant"...

 #bake #boller #gjrbakst #bakst

9 Kommentarer

Iselin Rene

07.02.2017 kl. 21:22
De s kjempe gode ut :)

Wannabebakeblogger

07.02.2017 kl. 21:25
Iselin Rene: Takk:D

Ariel

07.02.2017 kl. 21:26
Nam! Ser utrolig godt ut!

Wannabebakeblogger

07.02.2017 kl. 21:46
Ariel: Takk <3 Smakte glimrende:)

Emilie

07.02.2017 kl. 21:36
Denne fremgangsmten har jeg ogs begynt med de siste rene, og jeg fr alts s god gjrbakst. Bruker de til julebrd, kringle, kanelboller osv - alt av st gjrbakst, og det blir like vellykket hver gang. Alfa omega tilsette romtemperert smr og elte leeenge. Hurra for kjkkenmaskin:)

Wannabebakeblogger

07.02.2017 kl. 21:46
Emilie: Helt enig - fr alltid knallgod gjrbakst med denne fremgangsmten. Synes man merker det ekstra godt p holdbarheten - "alle" boller er jo gode nr de er varme, men disse smaker faktisk nesten like godt dagen etterp ogs:)

Victoria Larsen

07.02.2017 kl. 22:59
h, disse ser bare utrolig gode ut! Nesten lik til den oppskriften jeg bruker, bare litt smtt her og der. S denne skal jeg teste ut neste gang :-D

Wannabebakeblogger

07.02.2017 kl. 23:07
Victoria Larsen: Gjr det - og si gjerne hva du synes! Noen ganger er det jo de sm tingene som teller;-)

Marianne

23.09.2018 kl. 15:18
Nammelinam! 😁 Har nettopp bakt en porsjon og har allerede slukt to boller... 🙈 De blir s luftige og fine og kjempegode med denne oppskriften og fremgangsmten!! 😀😊 Prvde meg med trrgjr forrige sndag (hadde s lyst p boller, men ingen fersk gjr i hus), det ble fullstendig katastrofe, endte opp med kaste mesteparten🙁 Tommel opp for din oppskrift, Runa! 😘

Wannabebakeblogger

25.09.2018 kl. 18:41
Marianne: Takk for det Marianne <3 De bollene er helt magiske :P Tror jammen jeg skal bake de selv om ikke lenge ;)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no