Knyttede havrerundstykker


I dag har jeg laget et sunnere alternativ til de knyttede frokostbrødene mine. De er en av familiens frokosfavoritter, men siden de inneholder kun fint mel og mye smør – sparer jeg dem til de store anledningene. Derfor har jeg byttet ut noe av det fine hvetemelet med havremel – i tillegg har jeg nesten halvert smørmengden. Havremel får du kjøpt på butikken, eller du kan lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender – les mer om hvordan her.  Nå er ikke resten av familien hjemme, men selv syntes jeg de ble veldig gode. Håper du lar deg inspirere og friste:)

Ingredienser

600 g hvetemel
150 g havremel
250 g fullkornshvetemel
100 g margarin
2 ts salt
4 dl ekstra lettmelk
3 dl vann
1 pk fersk gjær
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Smelt margarinen mens du blander mel, salt og fersk gjær i bollen.

Hell melk og vann opp i kjelen med margarin – og hell blandingen i melblandingen.

La det blande seg og elt deigen videre i 10 minutter. Dekk med plast og la den heve i 45 – 60 minutter.

Når den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner, hvert på ca 90 gram. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å veie dem, men jeg er fryktelig dårlig på øyemål:)

Hvert emne elter du sammen til en bolle. Så triller du den ut til en 15-20 cm lang pølse – og knytter en knute. Har tatt et bilde for å vise trinnene.

Dekk rundstykkene med plast eller klede – og etterhev i 40 minutter (ta tiden fra første brett er ferdig).

Så pensler du dem med et pisket egg – og strør over havregryn eller valmuefrø (eller andre frø du liker).

Frokostbrødene stekes på 225 grader (gjerne hydrosteking hvis du har det) – i ca 13-15 minutter. Jeg pleier å steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal få for tykk stekeskorpe. De er selvfølgelig like gode etter en runde i frysen.

 

#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker #havre #havreknuter #knyttede #havrerundstykker

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg